Принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет Втора, се възстановява след

...
Принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет Втора, се възстановява след
Коментари Харесай

99-годишният принц Филип е претърпял операция на сърцето |

Принц Филип, брачният партньор на английската кралица Елизабет Втора, се възстановява след сполучлива сърдечна процедура, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира изказване на Бъкингамския замък.

Херцогът на Единбург бил подложен на интервенцията в лондонската болница " Сейнт Бартоломю " и ще остане там за лекуване, отмора и възобновяване.

Принц Филип, който е на 99 години, постъпи в лондонската частна болница " Крал Едуард Седми " на 16 февруари и бе лекуван за зараза, за която бе обявено, че не е обвързвана с Ковид-19. В понеделник той бе изместен в профилираната кардиологична болница " Сейнт Бартоломю ".

Кралица Елизабет Втора и принц Филип бяха имунизирани против Ковид-19 през януари. Херцогът на Единбург има сърдечни проблеми от години. През 2011 година той бе закаран по неотложност с хеликоптер в болница поради болки в гърдите и бе лекуван за блокирана коронарна артерия.

От пролетта на предходната година поради пандемията кралицата и съпругът ѝ са в двореца Уиндзор отвън Лондон. Принц Филип се отдръпна от обществени задължения през 2017 година

Дворецът приготвя тържества във връзка стотния рожден ден на херцога на Единбург на 10 юни тази година, в случай че рестриктивните мерки поради пандемията ги разрешават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР